my sayang!

tinggalkan link disini lepas follow :)

Tuesday, June 28, 2011

"Gembira di atas kekecewaan orang lain?"

salam semua!:))
buat apa 2?wah!sgt mngntuk.besttnya kalau tido ni..tp skejap je lagi..aku nak siapkan tulis blog yg ntah hape2 ni..hehe..

sape yang pernah dgar ayt ni?"Gembira di atas kekecewaan orang lain?"ha,ataupun dh ada yang dh buat mcm 2 kat org lain,atauu,diri sndiri dah terkena mcm 2?!semua kemungkinan yg aku sebut ni mst pernah berlaku kan?

hurm,mmg semua tu nampk mcm biasa,tp sape yg jd mangsa kecewa 2,mmg kesian.yg sdang bergmbira 2 lupa diri plak..mngkin dia xsedar,yg kbhgiaan yg terhasil drpd kekecewaan insan lain hnyalah smnetara.dalam 1saat je Allah boleh tarik balik.

mmg aku pantang jugak la kalo ada yg buat mcm ni.ape kes nak buat org lain mcm ni?bila tgok insan lain kcewa,akan gmbira?jahatnya hati manusia sbegini.aku mntak dijauhkan la dari mnjadi mngsa kekecwaan dan jugak org jhat yg gembira diatas kekecewaan org lain..amin..

selalunya kes apa ya yg sering berkait rapat dgn ayt 2?selalunya pasal suami/isteri/kekasih..yg aku selalu dgr la..messti pasal ni punya..mak aih..jht sungguh org yg mnganiayai 2 kn?kenapa dikebasnya suami/isteri/kekasih org?dh xde lelaki/permpuan lain ya kat dlm dunia ni?
aku xfhm la knapa perlu berlakunya kes mcm 2?aku mmg xstuju la kat sape2 yg buat hal mcm ni..kesian tau kat org yg teraniayai..aku harap la kan,moga org yg hatinya xbersih 2,insaf2 la..mgkin kbhgiaan yg kalian dpt hasil merampas suami/isteri/kekasih org hnyalah smntara.
jgnlah dgn rmpas hak org,anda akn bhgia.mgkin ianya ibarat mmpi d siang hari..pk dulu sebelum buat..bygkan lah org yg teraniayai itu adalah KITA!

SEKIAN~~:))

Read more...

Monday, June 27, 2011

hari hujan:))

salam semua!!:))
soalan lazim aku,anda semua sihat?insyallah..kalo yg dmam,cpat2 ke hspital ya..
skrang cuaca hujan sbelah ptang..bg aku,hujan tanpa ribut dan kilat mmg sntiasa aku nantikan.hujan itu sebnarnya rahmat yg turun dari langit..slain dapat mnyejukkn bumi kita,hujan juga akan dpt mnyejuk kn aku..hehe..(boleh plak mcm 2)..

bila hari hujan,aku akan:
1.duduk tercongok kat luar umah(tmpat teduh laa) smbil melihat titisan ujan yg jatuh menimpa bumi.
2.aku akan menikmati angin sejuk yg terhasil semasa hujan 2.(wah gler sjuk,tp bestt..haha)
3.aku akan bertapa dlm selimut.
4.tido yg lena..haha.

diatas adalah snarai pendek aktvti aku semasa hari ujan.:))..petang ni ujan,hope esok dan sterusnya pun hujan..wink2..smoga mentari mnyinari selepas hujan turun mnimpa bumi..:))

sekian~~

Read more...

Saturday, June 25, 2011

jangan menyesal di kemudian hari!

salam readers..:)) sihat semua?hope so la ye?yeah2 bebeh..
hurm,nmpak suspen je entri kali ni..namun xde apelah sgat kan..hehe(saje je wat mcm susspenn)
maaf la kalau aku sgt jiwang karat or ape2 yg korang nak pk kan..terserah korang lah yang 2..
entri aku kali ni of cos la pasal cinta..thats why lah aku ckp mcm 2..kalo korng xsuka entri aku kali ni,boley blah la..hek8..:P..grau je keh??jgn mare..nnti kena jual!kalau suka,truskan membace:))

okkeh!masuk topic yg aku nak share ni lah,pasal jgn mnyesal d kmudian hari,dlm bercnta ni,kita sbnarnya kena jaga pasangn kita..mungkin kita tak pernah sedar akan kelebihan pasngn kita.masa bercnta ni,mgkin kita ckp pada diri kita yg kita kuat dan bersdia utk kehilangn dia,tp cuba bygkan btol2,mcm mne kalau kita khilangn dia yg selama ini kita syg?wah!parah juga rasanya keadaan kita..so,jgn cuba berani untuk memutuskan hbgn anda dgn si dia.jgn juga cuba mrenggangkan ataupun mnjurangkan dirinya dgn kita..itu hnya akan mmburukkan lagi keadaan..

hurm,wah,smasa bercnta,bukan main kita mrah2 pasngn tnpa sbab ataupun mrah psngn kita atas sebab yg remeh temeh je?!ape kita ingt pasngn kita 2 tunggul kayu ke?xde prasaan?oh no..mmg kita silap..cube korng pk,kalu kita asyik kna marh,bkn ke kita pun akan rase bosan??ha,so sama lah kan?korang nak ke pasngn rase mcm 2 kat korg?

ha,apela..pasngn xbuat,kita ckp psngn buat. tu dh msuk bab tuduh dh 2..sape suka kna tuduh angkt tgn mcm usop sontorian!!haha..boleh pulak mcm 2..korang,ingat la,pk dlu sblum berkata2..kalu xperlu berkata2,snyum je k?hehe..erm,kalu psngn xbuat,tp kita tetap jugak tduh dia buat,one day dia akan membrontak!uols tau x ape yg dia akan buat bila dia dh mmbrontak?seram kot nk sbut.dia akan buat ape yg korang tduh 2..mase ni korg mmg akan mnyesal la coz dia dh buat btol2 dh ape yg korng tduh sblum ni...(korng pk lah sblum mlemparkan satu2 tduhan 2..)

jgn terlalu mndesak dia okey??ha,okla,slalu sgt aku tgok pasngn bercnta ni yg mndesak dan d desak..yg mndsak 1 hal,yg d desak lg laa..kesiann beb!mmg xtahan lah!perlu ke desak mndesak dlm brcnta ni?kalu aku la kan,lbh elok kalu berbncng..atleast dua2 pndpt akan d pertmbangkan..isyh2..apa nak jadi!


dush2!!sepak skali kang baru tau..hurm,korng mst syg kan pasngn korng?so bace la pndngan2 aku atau pun nasht2 aku, n cuba korang rnungkan okeh!ambil ikhtibar..:))..kalau xnak mnyesal d kmudian hari la kan..hehe..smoga kalian gmbira slalu okkeh?? chow astalavista!!

Read more...

Wednesday, June 1, 2011

ingin ku perkenalkan....

salam semua..lama btol xhupdate my blog ni..erm,no idea to post pape kat blog..
hehhe..pae khbar sume?sihat?mcm 2 lah ndaknya ya..amin..hehe...
erm,aku kalo boring,aku bukak la fb..suka ngat layan page kau tahu kan aku suka,sayang dan cinta kamu?untuk selamanya...tp page ni xla best sgt,tp boley la stakat nak layan..hehhehe...

erm,slain 2,aku juga tgok citer!!wah!sgt best lah..boleh la stakat nak layan..dh pnuh memori laptop aku..tp xpe lah..terpaksa la berkorban tuk tuan dia yg tngah keboringan..hahaha..

slain 2 aku ade la jugak masak2..haha..lawak tol la..(sbnarnya aku xtau nak tulis ape!)
hoho..(time tulis entry ni tringat plak aku zmn skolah2 dlu..wow!mmg sgt rindu dis moment!)

ayoo,aku nak chow la dlu..salam all!!will miss u!!:)


Read more...