my sayang!

tinggalkan link disini lepas follow :)

Friday, September 30, 2011

perasaan bila bercinta

assalamualaikum semua
dah lama akuh xhupdate blog nih..
busy dengan hape pun aku xtau lah!hehe
*bz ke mls nak mnulis sbnarnya?xpun xde mood!haish!
xpelah..hope korang sume hapy lah dgn khidupan seharian:)

malam ni,aku tdo lwat lg,bkn smata2 nak hupdate blog ku yg buruk ni,tapii
mata masih payah utkku lelapkan!aduish!
mlm ni aku nak tulis entri berkaitan dgn cinta..aduss..cinta oh cinta!
korang pernah bercinta?yg pernah bercinta tu,mcm mna perasaan korang dlm tempoh percintaan?
gmbira?sedih?geram?terasa di syangi?kecewa?sakit hati?
yg mana satu?xpun hambik korang kesemua skali!aha


ok,bg yg pernah bercinta,sudah pasti anda:
1.TERASA DISAYANGI
-wah!mmg la beb!setiap mase je die ada ngan kita.apa yg kita nak,msti je dia akan usaha tuk tunaikan. dia jugak slalu je ambil brat pasal diri kita. slalu je bertanyakan keadaan kita,mkn mnum kita n so on!wah!mmg indah perasaan mcm ni..setiap kali ada masalah,si dia yg akan muncul..:)

2.GEMBIRA
-bila bercinta ni,hati rase riang,dunia seolah2 milik kita!ya,aku pasti,setiap pasngn bercinta akan merasai perasaan ini.setiap kali besday kita,pasti si dia akn bg adiah tuk kita.xmahal,murah pun dh mmpu mmbuatkan kita gmbira:)

3.SEDIH
-perasaan yg ni pun,of cos korang pun pernah rasa jugak kn dlm tempoh bercinta tu..sedih dlm bercinta ade dua jenis sedih..iaitu korang akan berasa sedih bila die d timpa kesusahan atau apa pun yg mnyebabkan si dia sedih.. dan satu jenis lagi ialah,korang mesti akn rasa sedih bila si dia yg buat korang sedih..etc:si dia mrh korang,putuskan hbgan korang dll..:(



4.GERAM
-alamak korang,pernah x korang rase perasaan mcm ni time korng bercintan tu?msti pernah kan?mgkin xsemua kapel la yg rase mcm ni..tp ssetngah kapel,mmg akn rasa mcm ni..hurm,ape yg mnyebabkan korang geram tu?mungkin sebb si dia buat derk je kat korang,mgkin jugak si dia mcm xreti sgt layan korg..so,terbit la perasaan geram ni dlm diri korang..

5.KECEWA
-kecewa?mmg hati rase mcm nak luruh la klu saat kcewa ni.kecewa sebab si dia yg tidak mengendahkan kita,dan xambik peduli pasal kita..sedangkan kita kapel utk disayangi..ada jugak,sebab pasangn xmampu memberikan apa yg kita nak,kita jd kecewa!ha,yg ni yg di amalkan sgt ya?kesian la kat si dia tambah2 lg klu kita tu jenis yg selalu je mntak pape dr psngan!pantang jumpa tu nak,jmpa ni,nak..pening kepala jugakkk la

6.SAKIT HATI
-wow!sakit hati!mmg la rase mcam nak tumbuk2 dinding je kan?!hehe..sakit hati ni slalu nya terjadi sebab kita xpuas hati dengan pasngn..serba serbi pasangn buat,tak kena..pasangn pun satu,tlg la fahani kita seadaanya kan?klu benda ringan mcm yg nak vdeo call ke,chtang2 or komen2 kat fb tu,buat jela ek..sbb klu xchtng or buat bnda tu semua dgn pasngn,dgn sape lg nak buat..ye tak?aduishhh..hehe

7.C.E.M.B.U.R.U
-cemburu tanda syg!ya betol..tp kalau terlampau cmburu?apa yg akan jd?ha,bahaya!so,kita boleh ada cmburu,tp berpada-padalah..:)..insyallah xlari gunung di kjor!

ps:stakat ni jela yg aku mampu listkan..yg len,korang rasailah sendiri..hehe

^_^


Read more...

Thursday, September 22, 2011

dulu dan kini....

satu ketika,3tahun berlalu....(dalam sebuah kelas kuliah di uitm perak)

"awak,ada orang kat sini?"aku bertanya dalam bahasa bangku sebab risau juga dia bkn org klntan mcm aku.bukan apa,takut dia xfaham..hehe..

tetiba dia menjawab,"takde..dudukla"..kami bertukar snyuman.aku pun duduk la ditempat duduk sebelahnya itu..kami berborak2 sementara menuggu taklimat BS di mulakan.yes!bahasa yg kami gunakan adalah bahasa bangku.




topik seterusnya adalah,"awak org mane?" dan dia menjawab! "saya org kelantan" hah?terkjut aku sebab sangkaan ku dia org luar dari klantan dan aku pun berkata, "eh,sy pun org klantan" dia pun mnunjukkan reaksi yg same,terkjut..mgkin dia pun mnyangkakn yg aku ni pun org luar drp klntan..lpas itu kami tergelak lucu...


semnjak itu kami berkawan baik sehingglah pada suatu hari,pada tahun lpas...2010


kami berselisihn faham hanya mngenai asggment!ya mgkin time itu,kami semua dlm keadaan tention..keadaan kami semua semakin kucar kacir dan ibarat retak menanti belah..
keadaan yg bermasam muka yg sngt mntak dijauhkan,..dan antara kami,TIADA APA2 LAGI!
semuanya musnah..dan aku akui,aku sememngnya sedih..:'(
tapi apakan daya,mungkin itu sudah ditakdir kan dan stakat itulah jodoh kami...




hari berganti hari,mggu sudah bertukar,sudah berapa purnama berlalu...setelah setahun berlalu darpada kjadian itu...


aku mendapat tau,yg dirinya merinduiku dalam masa itu,die juga ingin msg aku,tapi tiada keberanian..(ketahuilah,sudah tiada marah dlm diri ini terhadapnya..kerna diri ini tidak pernah mendendami sesiapa.)aku tahu perkara ini melalui seorang teman..terima kasih teman kerana menyampaikan berita itu..aku akui,sungguh aku gembira...

buat sidia,MUNGKIN ADA SINAR BARU UNTUK KITA...marilah kita lupakan apa yg berlaku dan mulakan segala yg baru..jgn kita toleh ke belakang lagi kerna itu adalah perbuatan yg sia2..
smoga kita semua bhgia dan mendapat redhanya..:))amin

ps:sy mmg sy sygkan semua kwn2 sy!Ya Allah berkatilah dan kekal kanlah hubungan kami dunia akhirat..amin..



sekian
^_^



Read more...

Wednesday, September 21, 2011

facebook berwajah baru

assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua reader dan blogger
hari ni,laman sosial facebook berwajah baru lg:)
aku tgok melalui post dan komen rakan2 facebook ramai yg tidak suka dgn peningkatan baru ini.
tapi mgkin aku antara yg pelik,suka akan perubahan dan peningkatan ini..haha..pelik ke?
bagi yg tidak suka dengan pembaharuan ini,cara untuk mengubah fb menjadi sperti yg lame boleh lah meggunakan cara ini utk mngubahnya..:

1. Klik account.
2. Account Setting.
3. Tukar language dari English(US) kepada English(UK).
4. Then save ♥

mudah saja bukan?
apa lagi?daripada tension je,seeloknya mencubalah sekarang!
^_^




SeKian~

Read more...

Monday, September 19, 2011

kawan oh kawan

assalamualaikum dan salam sejahtera
sebenarnya xde idea lansung nak tulis entry pasal apa
hai,makin lame,makin xde cter yg aku nak share.
mmg sebelum ni pun aku dh mmg xde cter mnarik pun..haha
sian korang kan?
hehe..
xpe,cuba korang tgok dan hayati ayat di bawah:
(ayt ni aku copy dari dato fadhilah kamsah punya page)

"As salam sahabat FB yg d kasihi. Utk dpt teman sejati: Jadilah org yg baik n kwn yg baik; sanggup korban, utamakan kwn drp diri, pendam perasaan utk jaga hati kwn, hebahkan yg baik n pendam yg buruk ttg kwn, doakan, maafkan n bantu kwn utk berjaya n berubah jadi positif. Inilah sifat kwn yg ibarat saudara dunia n akhirat. Jom usaha utk jadi kwn sejati. Wassalam"

dimanakah kita?
mampukah kita jd mcm tu untuk sahabat kita?
ataupun,masih ada lgi kah sahabat seperti ini dalam dunia?
mgkin ada,tp hanya sgelintir sja
same2 lah kita renungi nya
dan insaflah!
^_^

waa,maknanya,mulai hari ni,mmg kene berhubungan baik dengan semua org ni!
hehe,mulakan langkah bersama sejuta semngat!
niat baik,insyallah kita di redhai:)

Read more...

Saturday, September 17, 2011

mungkin juaaa...^_^

assalamualaikum dan selamat petang semua
smalam aku hupdate my blog pasal nak p i city
tp xjadi pegi smlam sbb mmg xsempat
just sempat shopping n mkn2 aje..xpelah
lagipun hari ni ade smbutan hari raya dekat sana dan mngkin keadaan agak sibuk
kira xfeel lah kan kalu pegi jugak:)
mungkin jugak tarikh untk p sana akan di tunda pada mggu dpan..insyallah
^_^
SeKiAn!

Read more...

Friday, September 16, 2011

sebab malas nk hupdate belog lately!

salam 1 malaysia!!
syukur sebab duk kat negara yg merdeka ni..
aman,damai dan tenang
anda semua mcm mne?
bersyukurlah kita
(^.^)

lately,mmg aku rase malas nk hupdte belog
kenapa?
ha,sebab belog aku ni ade gmabr sebelah tajuk entry aku..
mmg sgt buruk la..sebab...ianya BESAR!
bila aku dh masukkn url gambar tu dalam html layout,dah memang xleh nak ubah dah..
wuaaa,sape2 yg tau,help me ya?

mmg xde mood sebab tu..
macam mane nak ubah ni ya?
xpelah..mgkin aku redha mcm ni je
OR
tukar layout baruuu!!
hehe...
yippie!!
^.^

SeKiAn
(^.^)

Read more...

malam ini:)

assalamualaikum dan salam hari jumaat
macam mana anda semua?
harap-harap sihat di smping kluarga tersayang..
xkisah lah klu ade org len yg nak d sygi jugak..berbahagialah..:)
alhamdulillah,hari ni setelah hampir semiggu aku demam,nmpaknya ia mcm dh ok sket.
cume bhgian hidung je yg masih 'kurang' sihat.xpe,slow2 smbuh..

tak kira di mana anda semua pada hari jumaat ni,
enjoy ur activity!
hari ni plannya nak p i-city.
jum terjah!!
"Jalan Multimedia 7/A, CityPark, i-City, 40000 Shah Alam"



dah terlewat p dah ni berbanding korang kan?hehe..its ok..skrg bru tibe masenya..
ni pun atas jasa baik my sis n her husband nak bawak aku p jenjalan kat sane..
nnti nak ambik gambo bebanyak la..(selagi bateri kamera n fon ade la..haa..)

ps;sempat ke nak jelajah semua ni?

sEkIaN^_^

Read more...

Saturday, September 10, 2011

ikan masak kicap yg terlampau hitam

assalamualaikum dan salam sejahtera..
nak citer sket..xtau la samada cter aku ni lucu,memalukan ataupun xlucu.haha!!gelak sket bg bergegar kompleks GIANT!!

tadi kak aku ajak la aku masuk dapur n masak same2.(aku p jenjalan kat umah die kat shah alam barang setahun dua..hax2).dan kami pun mulakan dengan kupas bwng dan tumbuk2,sebab sket je nak buat,jd xkisar lah..tumbuk je..hehe..menu yg aku nak masak tu 'ikan masak kicap'..ok,biasalah kan,lpas tu tumis bawang n so on..time tuang kicap dlm kuali,syoknya syoknya matcool aku tuang kicap tu!mmg aku xsedar diri time tu,aku masukkan pulak garam halus(garam halus yg gred pling rendah lah..mmg masin berbndng gram halus gred medium)..lpas tu aku try,mak oi?awat rasa dia lagu ni?mau pengsan aku..haha..lpas tu aku bg la kak aku try,die ckp dgn sgt berterus terangg,MASINNNYAA!!haha..sgt giler dan jatuh maruah aku sbb masak masin dgn jayanya!haha.

alamak!mcm mne ni?aku bertanya cemas..(smbil gelak..haha)..smpat lg aku pk nak modified masakan xmenjadi aku..tambah la air dlm masakan tu dan mask smula..hehe.lpas tu tawakal je..hehe..aku xrisao sgt pun..tp agak riso je..haha..bukan ape,sbb abg ipar aku pun akan mkn skali nnti..hua2...redha jelah aku bila tgok ikan masak kicap aku tu terlampau hitam..hehe

dah siap sume tu,kami bertiga pun makanlah..semua habis..hehe..udang masak merah yg kak aku buat pun habis..so, ikan masak kicap aku tu pun kira ok jelah kan?
haha..belajar dari kesilapan...
ps:time masak jgn duk mngelamun,fokus pd masakan dan buat sesuatu tu biar bersungguh..peace!!^_^

Read more...

semester baru:)

assalamualaikum:)
Semester baru bermula lagi. Isnin ni dh start kelas utk degree yang baru mendaftar. Yang aku tau,UiTM jela.. U len xberapa pasti la aku. hehe..SELAMAT MAJU JAYA aku ucapkan pada pengarang jantung aku(over!!suke ati r..hehe) dan rakan2 yg menyambung terus dgree ni. Sepatutnya aku pun smbung pada masa yg sama dengan mereka:).. Tapi dek kerana hati serta keingnan mengarut ku nak rehat dulu 1sem,maka aku pun xapply lg lah tuk kemasukan kali ini.Hehe..boleh pulak mcm tu..ok2..xpe.xkisah lah kan bila nak smbung tu,yang pasti,bila dh stat blaja tu,mstilah lebih bersmngat ok?

Hehe.untuk si dia,selamat datang ke shah alam!blaja degree in civil engineering ni bukan snang tau..suusahh..tapi sy tau awk boleh.:)..so,blaja btol2..focus on ur study!kekalkan kejayaan semasa diploma!dan kalu nk tingkatkan,makin baguuss dan lebih baik..hehe..hope da luck will always be with u!all the bestt!


info:fakulti kejuruteraan antara fakulti terbesar di UiTM shah alam

sekian^_^

Read more...

Wednesday, September 7, 2011

HAPPY RAYA DAY

assalamualaikum everyone:)
what all of u do at this time?
of course sleep rite?

but its not to late to stay up..
stay up for what??
like me,write an entry..(bcoz i'm boringg rite now)
a bad entry..
to post at this bad blog
:)

okkey!
so,how about ur hari raya?
i'm very happy becoz all my sibling come together at the 1st hari raya
my eldest sis,and her husband also gather at my house that day!
^_^

sorry for everythings~
HAPPY RAYA DAY to all muslims..
^.^



the end~~


Read more...

Tuesday, September 6, 2011

what about?

stop think about the past
but look at the future!!

stop think without do anything
but think with do something!!

don't sad if u are failed
but try to make it as a gud spirit to get a success!!
^_^


gambar sekadar hiasan:)

Read more...