my sayang!

tinggalkan link disini lepas follow :)

Sunday, August 28, 2011

Berkumpulnya KAMI di sini

assalamualaikumm!!
apa khabar semua?
lame betoi cek xhupdate dis belog ya..
hehhe...
my brukbeng punya pasai lah
xpe..xpe...
skarang dh ok dah.



wah!
sedar tak sedar dah 28hari kita berpuasa
rasa mcam cepat betol lah ramadhan tahun ni berlalu..
kenapa ya?
esok dah last puase
hurm,dalam kesedihan ramadhan berlalu,
kegembiraan menyambut kedatangan raye kuat terasa
hehe
macam mane persiapan raya korang?
baju raye,kueh raye,kemas umah,halaman
and so on dah siap?



semua ahli kluarga aku dah ada kat umah
just tunggu akak sulong aku n husband die aje
wah!suasana hari raya yg meriah
best!coz semua kuarga berkumpul
sebelum ni,sorang duk sane,sorang duk sini..jaoh je..
hehe..
dah lama rasanya xberkumpul mcm ni
^_^

Read more...

Tuesday, August 23, 2011

Maafkan aku

assalamualaikum semua
ngah buat ape?
sejuknya malam ni ujan xstop lagi sjak pukul 9 tadi
alhamdulillah
mungkin hujan rahmat yg turun menyejukkan bumi

kesannya aku sgt kesejukan malam ni:)
hehe
malam yang sejuk lagi dingin ni makin best la kalo nk tulis entri blog yg ntah hape2
memang aku suka hujan
hujan yg bukan bencana memg mampu memberi seribu ketenangan
alhamdulillah





sebenarnya...errr...errr...
hurmmm..sebenarnya.....
malam ni hatiku memng agak resah sedikit
resah+sedih+kecewa=tak tentu arah
kenapa dengan aku malam ni?




ni lah akibatnya bila aku buat sumone yg aku syg
terasa hati,geram dan kuciwa dengan aku
apa yg mampu aku ungkapkan hanyalah
"MAAFKAN AKU"
walau sjuta kali aku menyebutnya,sekeping HATI milikmu tetap
akan berasa SAKIT.





"MAAFKAN AKU" kerana seringkali membuatkan
hati mu sakit.
bukan aku sengaja
semoga hari esok akan ceria dengan mentari bahagia untuk KITA
dan kemaafan mu itu sentiasa ada untukku
amin
^_^



*hatiku juga sakit bila hatimu sakit kerana
HATI KITA ADALAH SATU



SEKIAN~~



Read more...

Monday, August 22, 2011

Kita Ibarat...

Assalamualaikum...
agak lama xhupdate my blog:)
dek kesibukan melayan novel dan cerita korea
aish,xada lagi ke aktviti yg lebih berfaedah?hehe

sebenarnya,kisah novel yg aku bace ni boleh di ambil sbg pengajaran
ingin menyampaikan dakwah melalui penulisan kata penulisnya
ya,smemangnya aku akui,terlampau banyak keagungan Tuhan yg ditulis
alhamdulillah
semoga penulisan berdakwah itu sampai dan disematkan dihati pembaca:)


"KITA SEBAGAI MANUSIA"


ibarat LANGIT yang tidak sentiasa cerah
pasti akan turunnya hujan
kerana hujan yang turun itu adalah UJIAN dari Allah untuk hambanya
sebagai tanda KASIH kepada kita:)





kita sebagai manusia juga ibarat LALANG
yang bergerak ke kanan dan juga ke kiri apabila ditiup angin
kerana lalang itu adalah ibarat iman yg sangat mudah berubah arah...





DAN INGATLAH!

kita sebagai manusia ibarat sehelai DAUN
sekiranya ia tidak gugur hari ini,pasti akan gugur juga di kemudian hari
kerana MATI itu pasti



SEKIAN~^_^

Read more...

Thursday, August 18, 2011

Untuk Mu Sayang:-*

Assalamualaikum!!
buat apa semua?
terasa nak tulis entry special buat si DIA pulaks!
entry ringkas tapi special buat AWAK!
hope awk bace lah nnti ya?
hehe

"when i say I LOVE U its mean FOREVER"





"to love is NOTHING,to be loved is SOMETHING,and to love and be love is everythings"






"jangan pernah kamu melihat cinta dengan mata kasarmu,tapi lihatlah cinta dengan mata hati mu,pasti suatu saat nanti kamu akan tahu erti cinta sebenar"






"TRUE LOVE never DIES,it only gets STRONGER with time!"




dan awak,tq for EVERYTHINGS:)
cayang awk ketat2!!
becoz...


"you make me feel special,
you make me feel new,
youe make me feel love...
with everything u do...."





sekian!!

Read more...

Tuesday, August 16, 2011

Dapat 1 Lagikk Ilmu baruu..shuukee..^_^

assalamualaikum
tadi aku blogwalking lagik
jumpa lagi satu ilmu!
thanks buat BELOG ini
dah bnyak berjasa pada akuh:)

hehe
aku nak praktikkn pasal tukar warna background blockquote neh
nak tau jadik ke x!

pilih ayat dulu
hurm,pk ayat ape yg nak di blockquote kan ni..
ha,meh la.
ni ayat yg smemangnya aku pgang sbg prinsip!

"chenta sejati hanya akan datang bila jiwa benar-benar bersedia"



jom santai disini:)


ape pendapat korang sal prinsip aku tu?
kalo pk bagoss,boleh la gune prinsip tu.
kalo pk xbagus,bior jela 'bertempek' kat situ


mksd prinsip tu?
hurm.
mcm ni lah,kalo rase jiwa masih xmatang,fikiran pun baru setahun jagung
JANGAN berchenta lagik!
sebab kalo bila jiwa pn dah matang,baru kita boleh nilai
mana yang elok dan mana yg burook!
ok?mgkin korang pun masih lagi muda untuk merasa sakit berchenta
blajo dlu betol2
time duk u,atas korang la an..
nk berchentan ke hape
^_^

kalo orang ajak kapel?
cakap je
"SEE U DI IPT"
hehhe
btoi x?


okeylah
SEKIAN^_^


*ps:tuk sape2 yg nak mencube prinsip aku je..hehe


Read more...

HoBy YaNg BeShhH~


assalamualaikum semua:)
buat ape tu?
ha,dah nk g bazar?
awl lagik ni..hehe
masuk umah balikk
jum penuhkan masa dengan aktiviti yg lain dulu
^_^

korang suka citer korea x?
tak kisah la kan drama or muvie..
sape suka, angkat keybordd..haha
boleyh pulak mcm 2.

aku suka tgok cter korea ni.
tapi bermusim la.
*boleh plak mcm tu..haha.
kenapa?
sbb kalo drama panjang sgt,
so aku pnat la nak mnghadap je lappy 25jam sehari
hehehe
^.^

tapi bila smngt berkobar2 nak tgok drama korea
memg aku hadap betol2 la..
mmg best drama korea ni
shoo shweet..
alaa..
tommeyy,tommey
^_^




*si chumill n si hensemmm!


hari ni dah abess tgok drama PLAYFULL KISS!
ha,korang dh tgok ke belum?
mesti dah kan?
aku je lambat!terlpas train!haha
tape!tape!tape!
janji dah tgok okke?!^_^


korang yg belum tgok tu,try2 la tgok lpas ni yea?
hehe

lpas ni nak tgok drama ape pulak ya?
DREAM HIGH
o0o
HEAVEN POSTMAN
o0o
SECRET GARDEN

try korang suggest yg mane paling shwett,cool & bnyak babak jelous?!
haha
paling best babak jelous tu!

oklah^_^
sekian semua
jum p tgok cter
will mish uolz

Read more...

Monday, August 15, 2011

Mahu Jadi yang Bertuah Dengan Nuffnang dan churp-churp?

assalamualaikum
sedang aku blogwalking tadi,aku terjumpa pasal
nuffnang dan churp-churp^_^
*hoho..mmg sgt terlewat tahu benda ni

ha,apa yg menariknya benda alah ni?
ok,utk nuffnang,anda boleh klik disini
untuk join,pantau2 or sewaktu dengannya:)


dan utk churp2! pula
anda boleh lah menjenguk dan terus daftar dibwah ni.
selamat join ya kwan2!:)
have fun:)


nak daftar churp churp jugak?
boleh.apa salahnya?
ha,klik sini untuk daftar


Read more...

Berblogging Kerana Chenta


assalamualaikum
dan salam sejahtera utk smua pembaca.
semoga kita semua sihat dan mendapat keberkatan dari Allah
Insyallah:)


topik aku hari ini ialah KENAPA AKU BERBLOGGING?
kenapa ya?
nak kejar populariti?
wah!bukan..sbb aku sememangnya tahu aku tak akan jadi femes.dan..
aku mmg xsuka femes^_^


habis tu?sebab duit?
juga bukan.kalau x,memang aku dah berhenti blaja dan jadi blogger tegar
punya la susah kos Building Surveying a.k.a Building Engineering tu aku blajo kan.
kalo dah semua bukan,kenapa?



cute pulak aku tgok gmbar ni:)



okey.okkey dan okkeyy
aku suka berblogging ni sebab aku suka MENULIS
yes!aku memang suka menulis.
tak cukup dengan puisi,(hehe..macam jiwang jer..erkk)
aku mencuba utk menulis novel.
(pun mcm jwang!kantoi.tp,kwn aku ckp,aku ade bakat tulis novel!ha?btol ke?malu aku.kwn2 aku sememangnya bersmangt menyuruh aku mnghantar karya aku ke pihak penerbitan.ayyo.semua ni bukan senang.banyak proses yg perlu di lakukan dengan serius..*bkn men2 mcm aku..hehe..^_^)


oleh kerana aku dah selalu sgt menulis puisi dan jugak novel(yg sekarang ni aku letak kat ceruk dapur)
maka,semasa mula2 blog aL-kIsAH(",) ini ditubuhkan,
dengan bangganya aku memulakan penulisan yg ala2 jiwang jugakk!
memang xpatut kan aku?
blog ni bukan blog novel!
mana boleh aku buat macam tu(",)

hehe
sekarang aku dah insaf la sket
dats why la penulisan yg aku hasilkan skrg ni sedikit kasar(opps,kasar ek?)
^_^


apa-apa pun yg penting aku happy berbloging sekrng ni tnpa
melihat dunia luar(hak3..macam situasi dlm perut ibu pulakks)
bukan lah.tanpa mendengar bisik2 yg kurang enak darpda org lain
okkey la sekian utk kali ini:)
SeKiAn~







Read more...

Saturday, August 13, 2011

Movie/Drama kesukaan kamu?!

assalamualaikum
entri kedua aku buat pagi ni
^_^
kenapa?
sebab sejuk n terasa tana buat ape2..hehe
*so tulis entri bnyak2 laaa

oke!
entri aku biasa2 aje.
buruk aje entri aku ni.
(okla..xnak bace?xpe.tkan la pangkah..xmarah pun:))
cume sedih je..sob..sob..T.T*tipuu..
hehehe..okeh!
jgn nak mlalut bnyak sgt lah:P

hurm,aku nak korang vote lah arini:)
*ish,bkn vote aku lah
sbb aku xjoin ape2 contest pun!:)
cuma nak tau pendapat korg je!
tentang ape?
ha!jum tgok..ape yg perlu di vote!hehe


drama/movie apa yg korang suka tgok?


1.Korea





2.Melayu







3.Bollywood





4.Hollywood





5.Thailand






6.Chinese





ha,6jenis drama/movie ni la dulu aku nak korang vote:)
pilih je satu ya?
korang vote dengan tgok pada jenisnya..
bukan pada gmbar yg aku letak:)
*gambar aku just letak sbgai contoh je:)
okke?
^_^

SeKiAn!

Read more...

Kebesaran Allah,Keajaiban Mata!




assalamualaikum uols:)
macam mane korang?
sihat?alhamdulillah:)
sape2 yg xbrape sihat tu,lekas2 p klinik ok?

ha,arini aku nk cakap pasal...M!A!T!A!

MATA?
ada apa dgn mata?
setiap manusia dianugerahkan dua biji mata(alhamdulillah tuk org normal lah)
syukur kita sebb mata yg di anugerakan tu sangatlah penting
untuk?
kita melakukan aktiviti harian dan segala pekerjaan dengan lancar
(kalo xde mata,cuba korang bygkan..huhu..aku pun takut nak bygkan..)

mata kita,sgt lah ajaib!
nak tau ajaib mcm mne yg aku mksdkan?
ha!

cube korang tgok beberapa gmbar di bawah!!
^_^
+
+
+
+
+

cube tgok,gmbr ni ke yg bergrak or mata korg berfngsi yg mnampakkn gmbar ni bergrak?
(gmbar mne leg grak an?:))


ha,tgok contoh gambar len pulak!
+
+
+
+
+

ha,cube hitung!dapat tak?


jum tgok seterusnya:)
+
+
+
+
+

fokus ya bila tgok titik htam:)



next?
jum tgok..:)

+
+
+
+
+


tengok titik hitam ditengah dalam masa 10saat dan tgok di
dinding!ape yg korang dapat tgok kat dinding tu:)





segala bukti kebesaran Allah sgt jelas:)
hanya dapat dibuktikan dengan perkara sekecil ini:)
Subahanallah(bersyukur dengan anugerah dan nikmat Allah)
^_^

SEkIaN~

Read more...

Thursday, August 11, 2011

Dunia akhir zaman


assalamualaikum
hari ini aku menulis dengan tidak ceria..
sebab aku memang sangat sedih apa bila memikirkan sesuatu yg tidak sepatutnya berlaku.
namun dunia sekarang DUNIA AKHIR ZAMAN!
yg mana manusia yg sudah terlalu rosak akidah dan akhlaknya.
islam juga hanya pada NAMA,juga hanya dlam IC!

itu sahaja tidak cukup untuk bekalan kita di akhirat kelak
malah masih lagi jauh dan memerlukan bekalan yg lebih bnyak..
dalam masa dua tiga hari ni aku di kej
utkan(nasib xde heart attack!) dengn isu:
1.Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara!!
2.
Murtads in Malaysia and Singapore

Kisah 1st ni,aku dah bce blog yg die tulis..TERUKK!dia tahu wujudnya Allah & Rasulullah..tapi dia sgt2 mnghina Allah dan Rasulullah.
aku memg xsanngup nak bace sume hinaan die yg sgt MELAMPAU!
bila org tanye die,dia ckp dia Islam!mcm dh sewel!
cube korang tengokkk...



sakitt hati x??huhu
sbgai umat islam,mmg aku brasa sgt marah!
dan sgt sedih!huhhhu

dan aku nk tanye korg,korg rase,makcik ni sewel ke?or gler trus?


mngenai the 2nd isu pulak,aku tertengok smalam
mak aih!ada grup murtad d tubuhkan!
kat malaysia ada org murtad?!
YES!dah ramai MURTAD!jgn kita xtahu
dlm komen2 tu,aku bce, ada melayu tapi xtahu dia islam ke x..
dan tidak skong dgn syariah islam..
astagfirullahalazimmmm!
mntak jauh semua ni dgn kita..
smoga umat islam makin kuat menentang para jahiliah yg ingin mnjatuhkan ISLAM!
hidup ISLAM!
ISLAM AGAMAKU(syukur Ya Allah kerana aku dilahirkan sbg Islam)

sekian~~


Read more...

Wednesday, August 10, 2011

3rD year aNniVerSaRy:-*


Assalamualaikum...
hai,apa khabar semua readers n bloggers?
moga korang sume sihat walafiat dan meneruskan aktiviti masing2 dgn ceria:)
ha,jgn nakal2 tinggal poshe taw!
poshee pnuhh ya?:)

alhamdulillah arini dah 10 August 2011!!
shukee!shukee!shukee!(nak gelak+senyum kuat2!)
ha?kenapa dgan 10 August ituh??
+
+
+
+
+
ha,jumm terjah!!

izzuan n hasanah have been kapel for 3years!congrate dear!!:))



yeah!my 3rd anniversary with someone!somebody!
3rd anniversary?
yes!tahun ke3 menjadi pasngn yg serasi!(org len yg ckp laa..weettt.tp its true.hehe)
pasngn yg sweet,pasngn yg seiras(ni pun org ckp jugakk la..ngee)
hehe..alhamdulillah..xsangka betul kami dah kapel 3tahun..
rasa kejap je..hehe

dalam masa tiga tahun bersamanya aku rase sgt:
*bahagia
*sempurna
*disayangi(dicinta sekali laa)
*gembira(stiap pagi bngun msti senyumm..everymonim, WAJIB 1msg received kat skrin fon from him!!)
*dihargai(sebab dia selalu ada stiap kali aku perlukan n give smthing that i want)

+
+
+
+

terima kasih Allah sbb anugrahkan aku,DIA!


*DIA!the only one in my heart:)
*DIA!is my love forever n everrr!
*DIA!tq 4 being my special!
*DIA!sorry 4 any trouble..:'(
*DIA!1.4.3!!:-*


tq awk sbb sudi jadi separuh dari hidup sy:)
ps:entri ni sy uat khat tuk awk yg tersyg taw..
kita berdua..hehe
(alamak!!terommantikk pulaks..sorry der..:P)

sekian:)

Read more...

JOM HEBOH BLOG BARU !!

SALAM!!

hi uols!

mcm mne puasa yg kesepuluh?

waa...makin lama makin best ya?

knapa tu?

hehe
kalo budak2,sbb nak rayer lah!

ha,kalo xposhee,xley rayerr tau~~
hehe

hurm,pe aktvti korang?

tadi sje2 je aku blogwlking..

bace2 blog2 femes n bestt
pastu terjumpalah blog bestt www.hasrulhassan.com

aku pun stat membaca lah entri2 beliau
sgt bestt n pasti dpt mnarik minat pmbca yg lain
dlm bnyak2 entri beliau,aku ade trjumpa la satu segmen ni yg bertajuk:JOM HEBOH BLOG BARU !!




wah!aku nk try join lah!:)
beliau bg twaran yg sgt mnarik!
so rugilah kalo aku lpaskan..hehe
btol x?cube korg pun try..
trikh tutup 10ogos tau!
jgn sampai terlepas pluang:)
nnti korang ruugiii~~
HA,KORANG KLIK SINI UTK JOIN!

sekian~

Read more...

Tuesday, August 2, 2011

KONVOKESYEN UiTM

assalamualaikum:))
nak hebahkan pada semua pasal konvokesyen uitm kali ke 75
sila buka link di bawah:

KONVOKESYEN!!

sila ikut langkah-langkah yg di berikan mengikut tarikh yg di tetapkan:))





aku nak ucapkan tahniah atas kejayaan kita semua dpt konvo on time!
smoga kejayaan ini milik kita selamanya..amin:))


Read more...