my sayang!

tinggalkan link disini lepas follow :)

Sunday, July 31, 2011

Ramadhan datang lagi!!:))


assalamualaikum semua!:))
apa khabar?
harap2 sht!
sbb esok....
kita puasa!

pertama sekali,alhamdulillah!
akuh sgt bersyukur sebab Allah masih beri aku kesempatan untuk bertemu ramadhan kali ini..
moga kesemptan itu terus diberi utk masa2 akan dtg..
insyallah!

debaran menanti ramadhan sgt kuat terasa
ntah knapa,aku pun xtau..
mgkin gmbira krana ramadhan ini sekali lagi aku temui
aku sgt gembira..alhamdulillah:))
syukur!

aku harap,aku dapat memperbaiki diri aku yg betapa jahil ini
yg sgt cetek pngtahuan dan betapa kerdil berbnding dgn Nya
ALLAH!ALLAH!ALLAH!

subahanallah!
smoga ramadhan kali ini lebih bermakna buat ku:))

aku mngambil ksmpatan ini untuk mohon kemaafan drpada teman2 yg ada terasa hati dgn ku..
utk ksalahanku yg aku sngajakan atau pun yg tdak d sngajakan..
kslpan yg aku sdari ataupun tdak aku sedari..
seandai ada jua ktelanjuran kata dariku
maafkan aku stulus hati mu teman2..

akhir skali.
selamat berpuasa dan sealamat beribadat!!
pose jgn xpose!
^-^

sekian!wassalam:)

Read more...

Friday, July 29, 2011

Nur Kasih The Movie!!

Salam:)
hi readers!
ape aktivti korg skrg ni?
boring n xtau nak buat ape mcm aku jugak ke?
hehe
rilex guys!
masih bnyak aktiviti yg boley kita lakukan!
cthnya?

cthnya ialah,mkn,minum dan tido..
aishh,mane blh..cuba lakukan aktvti yg lbh berfaedah sket!
apa ya?
jeng,jeng,jeng!!

jum tgok muvie!haha
aku smalam bru je tgok Nur Kasih The Movie!!
(org len dh tgok 2bln lpas laa..)
bio le kan!tu org len..
aku ckp aku ler..aishh!!






conclusion yg dpt aku buat pas tgok cter tu ialah
"not bad"
okla kan dar segi jlan cter dan sdikit sbnyak mmberi pngjaran kpada pnonton.
tp bg aku la,drama nur kasih dlu lg bestt..
bkn ape,sbb drama kan pnjang,so smpat la buat babak2 jeles n so on!haha

waa,nur amina dah tua dlm cter Nur Kasih The Movie!!
aku rase mcm tgok cter Titanic pulak!!
ade flashback time rose mude2..
bila timbul watak nur amina yg dh tua,terkesan pulak di hatiku ini
"ouch,xde dah nur amina & adam yg slalu gaduh,adam yg buatkan nur skit hati,adam n nur yg rmantik!sume tu dh hlang..yg tgl,nur yg mngidap pnykit
Alzheimer dan adam yg dh xde...huhu:'(.."





hehe..then yg aku blh puji sal Nur Kasih The Movie!! ni ialah kesan gmbar n fotografi die sgt lahh smart!

n part yg pling aku suke ialah,"sebuah tren yg hnya di dlm gmbar jd bergrak n real pulak"
haha..mmg sgt smart di mata aku!
filem mlayu dh maju skrg..bagusss!!

sekian~~


Read more...

Friday, July 22, 2011

dUrIaN Oh dUrIaN!:))

Salam semua!
so boring today..
ape aktviti korang?
haha
mkn,mkn dan mkn mcm aku ke?(proses membesarkan bdn ni!)

skrg musim buah..
sape2 yg ade kbun,best lah ya..
boleyy mkn semahunya..
hehe..tp,buah2an kat kbun aku thun ni xbrape mnjadi lah..
sedeyh:(..xmcm tahun2 sbelum ni.
tp,xpelah..
ni pun kira bersyukur sbb masih cukup bnyak utk dimakan(dats mean xcukup utk d jual lah.ngee)

tadi aku dh mkn durian..
sgt best isi yg lmak manis..
xpahit pun!
i like it!!



isi yg kuning keemasan!!


yeay!!esok dpt mkn lagik!!:))

sebelum ni,besst sgt2,sbb buah2 tu sume blh bg org makan..
blh ajk org dtg tuk merasai buah2 yg ade kat kbun..uhu
xpelah.mgkin xde rezeki tuk buat mcm tu tahun ni..tggu thun dpan..hehe


SeKiAn~~

Read more...

Thursday, July 21, 2011

inGiNkAn PeRuBaHaN!!


Assalamualaikum!!:))
hye uols!
dah lame dh aku xhupdate dis blog..almaklumlahkan..sdikit bz dan sdikit kepenatan.
hehe
so,what's ur activty smntra aku sgt2 lah bz ni?hehe
have fun lah ngan aktiviti korang ye??

haha
sbenarnya entri aku kali ni xmnarik pun(dh memg slalu xmnarik pun!!haha)
hurm,okke!biar lah!yg tu mmg aku tau..sbb mmg aku xtau nk tulis ape pun kat blog aku ni ha..
adoi!!pe nak jd..
xmcm org lain,hari2 hupdate!
sume benda pun masukkn dlm blog kan..
tp okke aje,dorg sgt sweet!!:))
i loikke!
(nak jd mcm dorg jugak boleyy x?hehe)

so skrg ni,ape yg perlu aku buat?
niat nk mnjadikan blog aku berwarna-warni dan beshh utk di bace(wlupun xde org bce)
sgt berkobar2 di hati aku skrg ni..
tp xnak lah kan hangat2 tahi aym..
em,mmg susah nk jd mcm org yg rajin mnghupdate blognya...
tp,di masa lapang,smemngnya aku perlu lah buat mcm 2..hehe..

mmg dh aku tnjau beberpa buah blog..
blog dorg sgt sweet..wau2!!
dorg just mncritakan aktviti seharian dorg..
ape yg mreka mkn,mnum,beli,pakai,dan xketinggalan jugak pasal gf/bf dorg!

aku pun nak tulis sume 2 dlm my blog!yes!blog vs diary!
but,pmikiran stiap org lain2!
so aku sedikit sgan utk mnulis benda yg mcm 2..
tp apa slhnya kan?(haha..soalan bnyk mcm ni tndanya aku sgt konfius..malu(@_@))

so,aku berkeputusan,nak tulis jugaks lah mcm dorg yg tulis sesuka hati asalkan hati senang:))
btol x kawn2?hehe..okke lah..
i'll try..
xkesah la kan if kritikan no1 dlm carta org len tuk blog aku..
asalkan aku hapy!:))(dengn dapat mnulis apa aje yg aku nak!hehe)
dan xmnyinggung prasaan mane2 pihak yg mmbaca blog aku..
thanks readers!!
SeKiAn!!:))

Read more...

Saturday, July 16, 2011

tahniah sayang!ouch!


salam readers!!
pekabe?sihat?hehe..lame dh aku xhupdate dis blog..bz ke?x!sakit ke?x!pastu?sje jela..hahaa..

erm,pe entri aku kali ni?pasai hapa ya?xde ape yg pnting pun..just nak buat entri thniah buat yg tersayang..haha..myblog vs my diari..sape2 yg mnyampah tu,SUKA HATI HAKU LAA,BLOG HAKU!kalo ko xnak bce,blah ko skrg!haha..blh plak mcm 2 ya?yela kan..kdang2,bnyak kritikan dan kutukan drpd puji2an..uwekk..haha..n bnyak yg dengki dr yg suka..bila dh dengki,kita tulis ape2 pun serba serbi xkena..:P..sory uols sape yg trase..ahaha

erm,wlupun hal ni bkn lah sbesar n spenting mana pun,aku tetap jugak nak,tetap jugak mau,dedikasikan ayt2 blog aku ni dgn ucapan thniah buat yg tersayang..hehe..(sje nk buat kngn..haha)..org buat mcm tu der,trase nak buat jugak la..ahaa..

tahniah buat myhubby!slamat maju jaya..moga awk tetap dan semakin berjaya lpas ni!sy akn sntiasa mndoakan kjyaan awk dan kbhgiaan kita bersama..insyallah:))

gudluck and all da best!!:))

sekiann~~

Read more...

Friday, July 1, 2011

jangan biarkan diri sendiri merana..:))

salam semua!!
pe aktviti kwn2 pada ptang yg indah dan sedikit panas ni ya?hehe..
mgkin ada yg briadah,main fb,tulis blog or mcm2 lg kan..have fun:))

wau!sape yg ada pngalaman bercnta?soalan utama utk entri kali ini..hehe..
nasihat aku untk kwn2 semua,jgn biarkan diri anda merana disebabkan cinta!
merana krn cnta ni terlalu luas.kebiasaannya,org merana dlm bercnta disebabkan diri dicurangi,namun ada lagi perkara2 yg mnyebabkan diri merana krn cinta.

wau!dlm cinta,yg mnyebabkan diri mrana ialah cmpur tgn ibubapa dlm hal anak2..aku pun xfhm knapa perlunya ibubapa mnyibuk2 hal ank2 dlm sesetngah kes?kan bnda 2 boleh d bwa berbncang..jadi,utk kbhgiaan anak2,ibubapa tlg la fhm,apa kehendak anak2..tlg fahami diri ank2 selagi ia xbertntangn dgn syarak,maka tunaikan lah ia..kalu parent yg best,oklah..hehe

amboi!feeling plak aku!haha..erm,yela kan?sume org nak ibu bapa yg sporting dan sntiasa sokong ank2 bukan!best doe ade parent like that!haha..sian kat kwn aku yg jadi mgsa mcm ni..sokongn dari ibu bapa 2 amatlah pnting sbenarnya..smoga hajat kwn aku 2 dpt d tunaikan 1 hari nnti..amin..:))
ps:bkn nak slahkan semua parent,tp sdikit xpuas hati pada sesetgah parent yg tak fhm diri anak2 mreka..buat parent yg mcm 2,pk lah juga prasaan anak2..sebelum mereka membrontak..:))

sekian~~

Read more...