my sayang!

tinggalkan link disini lepas follow :)

Tuesday, January 25, 2011

oh ibu~oh ayah~



salam semua wahai blogger,follower n salam 1malaysia!(",)
agk lame jugak aku xupdate my blog ni..erm,xsmpat ke?bz ke?tak kot..tp xtau la nak cter ape..hurm,semua sihat?insyallah..harap2 semua sihat di bwah naungan Ilahi.tp yg kurg sihat 2,bersbar lah,sakit itu datang sbgai ujian.ujian dlm menguji kesabaran individu dan org di sekeliling..hurm,mcm aku jugak,..sakit ini akan ku anggp sebagai ujian dar YANG MAHA ESA..pasrah dengan segalanya..semoga ianya akan sembuh bila mnjelangnya suria bersama embun jantan yg merintis di pagi hari..:)..insyallah..




TITIPAN BUAT AYH BONDA
mak,ayh kau lah segalanya,
di kala aku sedih,gembira kau ada d cc,
d kala aku sakit kau berjaga untkku,
d kala aku lapar kau masakkan aku sesuatu,
di kala aku ade mslah,kau lah penguat smgt ku,
marahmu pdku tanda syg,
nasihat mu untk ku tanda cinta,
segala2nya krn mu syg kan aku.

dalam hati ku,aku ingin menjaga mu d hari tua,
aku ingin bhgiakan mu sjak aku bergelar ankmu,
aku ingin kan kbhgiaan mu dunia akhirat,
doaku pd Nya smoga mu d panjangkn umur.
moga mu shat spanjang mase.
wahai bonda,ayhanda!
sesungguhnya aku sgt mencintai n mnyayangi mu!
aku merindui mu spanjamng mase..
mak,ayh:lg 3hari anah balik!!luve both of u!!

Read more...

Sunday, January 16, 2011

pEmErIkSaAn kOnDiSi()pAgAr jKr)

salam semua..:)
erm,arini,kami,student praktikal ni xp site pun..heheh..tp tiba2 kami mndpt arahan dr puan shima suh cek kondisi pagar sluruh jkr. ngeri ni..so kami pun memulakan keja wlupun time 2 pkul 12tghri..kami mngmbil mne2 gmbar yg perlu..untuk d msukkn ke dlm draft yg akan di hantar pd puan shima..
kami mnjalankan kerja smbil berbncng perkara yg sepatutnya..kami buat keja smbil enjoy!2 yg best 2..hehhe..kira mcm xpnat pun rase..proses mngmbil gmbar slesai dlm pkul 1 dan kami trus lunch!

lpas lunch kami mnyambung keja kami sketch site plan,keep in data,location n mnulis mklumat yg d perlukan..slesai kerja,kami mnghantarnya kpda puan shima!puan shima ckp, "esok awk ikut sy p tgok tank ya?awk ajar sy pasal septic tank,water tank n water supply!"..'alamak!xbarape ingat yg aku blaja..tp ok la sket2..hehhe..kna study lah mlm ni!".aku berckp dlm ati..hek8..pape pun ia adlah pngalaman yg tersangattt besttt..
ps:repot en.jusri xsiap lg ni..hehhe:)
happy life now..peace:)

Read more...

Friday, January 14, 2011

sItE ViSiT to mAhKaMaH PasIr mAs (12.01.11)(rm9.2juta)

salam semua..:)

alhamdulillah kita kerana msih berkesempatan bertemu dan mnjalankan aktiviti msing2 lg..:).
12.01.11 aku p mlawat site di pasir mas..mahkamah pasir mas yg terletak di laluan untuk ke rntau pnjang..aku sngkakn makhamh tersebut under construction,rupe2nya dh 100% siap..so sume dh complete lah..

9.00am:bertolak ke pasir mas..
9.30am:tiba di kawasan site.(bos ckp,jnji pkul10,so kami ke kdai untuk brekfast!bos blnja lg..:-))
10.00am:kami tiba di perkarangn makhmah..di sambut oleh kontraktor,wkil dr jkr n bebrapa org lg.
10.10am:taklimat oleh bos aku,slaku PEN.PENGARAH SENGGARA JKR NEGERI..(en.jusri hashim)
10.30am:kami mlawat keadaan dlm bngunann..average,sume ok..sbb sume dh complete..erm,ni 1st time aku msuk mhkmah..tgok keadaan mhkmah d dpn mata aku.
1.00pm:lawtan slesai.kami menuju ke restoran horizon.mkanan sume best n exclusive!kontarktor blnja..hai...p site vsit ni dh la best..asyik org blnja jerk!hehe..
1.45pm:kami tiba di jkr negeri dan meneruskan keja mcm biasa.;-)..


kompleks mahkamah p.mas



aku naik kete kuning 2 la..ngan bos!!hehe


bos aku ngah menengok2 krusi hakim!hehe..aku xsmpat posing kat ctu..tggu lah nnti aku jd hakim..hak8

THE END~~

Read more...

Tuesday, January 11, 2011

sItE ViSiT At KLiNiK MaHLIgAi bAcHoK(pRoJeK 18.8JuTa!!)

salam anda semua!!


wah!!mcm ni upenya bekrja..kmarin aku g lawat site kat bachok.bnyak la pnglaman yg aku dpt.wlaupun sgt pnat dgn mndaki 4blok quarters n 1klinik bsar nmun aku tetap hapy. slain 2 jugak,kami mngambil gmbar n mencatat ape yg ptut..

9.45am:kami bersiap2 untuk bertolak ke site.aku menaiki hilux bersama bos(en.jusri hashim),abe loh,aiza dan pemandu yg membawa kami ke tapak pmbinaan tersebut.kwan sepraktikal dgan ku iaitu fikie n faris menuju ke tmpat yg same dgan mnaiki kreta staf yg lain iaitu abe jie n abe ayie.(hnya aku n aiza pmpuan)
10.15am:kami berhnti minum d sebuah grai smasa dlm perjlnan ke site.(bos blanje.:-))
10.45am:kami tiba di site.berbncang degan site supervisor n mndengar taklimat ringkas dari bos!
11.15am:kami mula memasuki bngunan n memriksa kondisi bngunan..pngalamn yg ni tersgt lah best!
1.00pm:kami berhnti rehat dlm site ofis.minuman disdiakan untuk kami..(minum smbil berbncang
1.20pm:kami meneruskan pemeriksaan ke bngunan terakhir iaitu bngunan klinik.
2.30pm:pemeriksaan untuk kesemua bngunan itu telah pen selesai..kami menuju ke tempat menjamu selera.( d blanje oleh kontraktor).
3.30pm:bertolak pulang.


perjalanan di site.:)

slah 1 quarters yg kami periksa!:)


quarters 2tingkat..bos menuju ke situ..:-)


bhgian bangunan quarters


kami menuju ke klinik yg merupakan bhgian terakhir bngunan:-)


THE END~~

Read more...

Saturday, January 8, 2011

KeGiLaAn PaDa NoVeL!!


salam pada semua teman...(",)


erm,aku ni kaki novel..dlu kuat ngat aku bce nvel..adus,,tp 2 zaman skolah la kan..bila dh bsar ni,kurang sket..,.hehhe..erm,mgkin skrg ni aku lbh tertarik ngan aktiviti lain kot..hehhe..
tapi minat aku ni blh jd naik balik la..tgok pada mood jugak lah ya..hehhe..
erm,aku rase nak la novek "tak mungkin ku hindar"..
mcam best la..hehhe..ade sape2 nak 'adiahkan' aku novel 2 x??hahhah.boleh plak tnye soaln 2!!

erm,bestnya kalu blh dapt..best je aku tgok sinopsis die..mnarik btol jln cter die..hehhe..yg pling pnting,babk cemburu lah..kuang2!
erm,nnti aku nak dptkan lah novel 2..erm~~hehehe

Read more...

Thursday, January 6, 2011

Di sEbAlIk kEJaDIaN aDa HiKmAh!!


salam kpada semua..

dah lame aku xupdate blog ni..sbb aku rase mcm sgt bz wlupun xlah bz sgt..hehhe..blik prktikal?kerja,msti ltih..hehhe.nak buat keja lain lg..hurm..esok cuti,so smpat lah aku mencoretkan sket ape yg terukir dlm otak aku ni..hehhe..blh plak mcm 2 ya??boleh2!!

hurm,stiap org ada hak untuk bhgia!!kalu bukan dgn org 2,mungkin org lain..yelah kan..kita xtahu ape yg dah Allah tntukan untuk kita..mungkin juga Dia menemukan org yg salah untuk kita sebelum menemukan kita dengn org yg tepat..Dia YANG MAHA MENGETAHUI..:-)

jalanilah khidupan yg di tentukan ini degn sbar.mgkin Dia ingin mnguji tahap kesabaran kamu..bersabarlah mnghadapi ujianNya..nasihat ini adalah untuk semua sahabat ku dan juga untk driku sndri..

untuk dia,lelaki yg mnghncur kan hati shbt2 ku,"awas kamu dgn klakuan kamu,dan awas kamu dgn balasan dari Nya!!"

whai shbt2 ku!jadikan Allah,ibubapa,rakan2 dan juga aku sbg peneman d kala keserabutan mu mlnda jiwa dan juga saat2 mu bhgia!!aku SUDI d smping mu krn aku sgt menyayngi shbt2ku!!

Read more...