my sayang!

tinggalkan link disini lepas follow :)

Tuesday, November 29, 2011

C.I.N.T.A

assalamualaikum dan salam sejahtera
semoga anda semua sihat dlm keadaan cuaca yg sntiasa hujan skrg ni
jaga diri dan keselamtan keluarga



apa itu CINTA?
CINTA bg aku adalah satu anugerah dr Allah yg tak ternilai harganya
keadaan CINTA akan bergantung kepada pengemudinya
sekiranya CINTA itu dikemudikan secara baik,maka baik lah ia dan begitu juga sebaliknya
istilah CINTA ITU BUTA tidak boleh di terima pakai
kerana manusia hanya tahu menyalahkan CINTA walau sndiri yg membuat kesilapan
mengapa CINTA yang harus d persalahkan sedangkn ianya satu anugerah?
dan yg sering membuat kesalahan itu adalah manusia sendiri
kerana MANUSIA MUDAH LUPA DAN ALPA

wahai sahabat di luar sana
ingin aku nasihatkan,BERHENTILAH MENCINTAI SESEORANG yg tidak mencintai kita
malah berilah peluang kepada seseorang yg mnyayangi kita sepenuh hatinya
kerana dengan itu,kita mungkin akan lebih bahagia
jangan hanya kerana kau menuggu mereka,kau korbankan kebhgiaan yg patut kau kecapi..



dan bercintalah kerana Allah
{Semoga Allah menyatukan hati-hati kita, menjadikan kita saling mencintai kerana Dia; sebagaimana dalam hadits yang diriwayatkan oleh Tirmidzi Rasululllah saw bersabda:
“Di sekitar Arsy ada menara-menara dari cahaya. Di dalamnya ada orang-orang yang pakaiannya dari cahaya dan wajah-wajah mereka bercahaya. Mereka bukan para nabi atau syuhada’. Para nabi dan syuhada’ iri kepada mereka. Ketika ditanya para shahabat, Rasulullah menjawab, “Mereka adalah orang-orang yang saling mencintai karena Allah, saling bersahabat kerana Allah dan saling kunjung kerana Allah.”}


jangan kau permainkan perasaan manusia lain,kerana itu adalah berdosa
setiap kesakitan akibat perbuatan kau,dosanya akan kau tnggung
maka ingatlah wahai sahabat
^_^


Alhamdulillah kerana ku di pertemukan dengannya..
love MoIzKa forever!!
insyallah..(,")(",)

Read more...

Monday, November 28, 2011

i love my boiprend!!!

hello..hello...oppss
assalamualaikum!!
nah hambekk ni tok awk!
^_^


yeah!!
i love my boipren,dats mean i love u!!
so much n forever
insyallah!
hehe



u should trust it!!
when i say,i love u,its mean,i really2 love u...
okey?gudluck for your test,final exam n asgnnmennttt!!
hehe..okeh!
thats all..
^_^

Read more...

Wednesday, November 23, 2011

hujan dah datang...sejukknya!!!

assalamualaikum semua..
skrang ni hujan dah mulai turun..
mmg sgt sejuk smpai terasa ke tulang hitam..
hehe..
tp aku xnafikan yg waktu ni mmg sgt best utk bermalasan..
^_^

keadaan yg sgt sejuk ni mmg lah mnyebabkan aku xde idea tuk menulis
mahupun menceritakan "peristiwa" harian yg aku alami..
sbb rutinnya sama shaja,korang fhm2 la apa yg slalu kerap di buat bila tiba musim hujan?
makan....tido..berehat dlm selimut?
sudah pasti korang ada aktivity yg sama!:P

okla,pesan aku tuk korang di musim tengkujuh ni,korng jagn p main i banjir..
sbb sume tu blh membahayakan diri korang n membawa maut
bagi yg rumahnya slalu d tngelami air,siap sedia lah angkut barang ke tmpat yg lbh tggi..
dan yg paling penting,smpan dokumen2 pnting sebaiknya

that's all
dah tiba masanya tuk tido..jum..:)
gudnyte all
bestnya hujan..sejukk n lena dlm selimut..
^_^


*batu sungai yg aku jumpa..hehe

Read more...

Tuesday, November 22, 2011

untuknya...yg teristimewa

salam di beri kepada semua
salam sejahtera ke atas kamu..
alhamdulillah...
kita masih lagi di berikan nafas untuk bernyawa di muka bumi ini..
^_^

entry kali ini aku tulis sbg sedikit penghargaan untuk si dia
walaupun hanya tulisan yg mgkin tidak bermakna...
walaupun hanya penulisan yg tidak menggunakan pena...
walaupun hanya penulisan bukan di atas kertas...
tetapi inilah penulisan dariku yg ikhlas...
^_^



sejujurnya,aku bersyukur kpda Allah..
krana telah menemukan si dia kpdaku..
seorang insan yg sgt memahami aku...
seorang insan yg dapat menerima segala kekurangan aku
seorang insan yg dapat bersabar dengan karenah ku..
seorang insan yg sentiasa berada di sisiku semasa senang dan susah
seorang insan yg selalu memberikan aku semangat
seorang insan yg sangat mnyayangi aku..*krna Allah*
dan dia juga adalah seorang insan sebagai pelengkap hidupku..




segala kesyukuran ku panjat kpadaMu ya Allah...
kerana jalan telah Kau aturkan...
takdirMu telah menemukan kami...
segala ini telah terjadi atas kehendakMu
dan aku mohon sesungguh hati..
Kau berkatilah hubungan kami...
Kau salurkan hidayahMu kepada kami..
luruskan lah jalan kami...
agar kami tidak tersesat dalam mengharungi CINTA anugerahMu ini
jadikan lah hubungan kami,sebagai cinta dakwah...
berbicara...berbuat sesuatu..
untuk mendekatkan diri kepadaMu..
jauhkan kelalaian dalm hubungan kami..
hasbunallah wa ni' mal wakil
hanya kepadaMu kami berlindung..
amin ya rabbal al amin...



untuk si dia juga.terima kasih bnyak2..
dan ayuhlah kita membuat sesuatu mnuju keredhaanNya..
insyallah hubungan kita akan mekar dan di rahmati..
pesanku:hidup sbgai pelajar,ayuhlah kita,belajar bersungguh2 krna Allah
betulkan niat,segalanya krna Allah
insyallah..kejayaan akan menanti kita..

^_^
sekian~~

Read more...

Wednesday, November 16, 2011

about her..her happiness..:)

assalamualaikum everyone!
dah tdo?ok,slamat malam..
belum tdo?jemput baca belog ini..ekeke

okla..mlm ni terdetik kat hati aku,nak tulis pasal slh sorg my bestfrend!!
*(nmpak mcm ramai tuh!:P)
okey,nama dia nurul ain muhammad
nama yg cukup cantik secantik akhlak dan rupa paras empunya..
alhamdulillah..sejuk perut ibu mngandung!

beliau adalah shabat aku semasa di SMKIP dlu..
tp smpai form3 aje kami bersama..die dapat twaran p mrsm qber....!:)
lpas tu antara kami jauh d mata dekat d hati..ecece
kebetulan pulak my bestkazen ada blaja kat ctu..tp senior sthun dr kami la..hehe
sama la juge dgn ehem2 (encik tunang) kpda shbat aku ni..hehe

saat berpisah jarak tu,kami selalu teringat akan kenangn yg kami ckpkan masa d SMKIP..
nak tahu apa?jeng..jeng..
slh 1 yg aku ingt ialah,bila antara kami kwin,kami perlu ada kat umah bkal pngntin tu smggu sblum mjlis..
*wah..mmg habis beras seguni dulu lah sblm tibanya mjlis ni..hehe
dan skrg,zaman tu dah tiba...hampir tiba..bila sahabat aku yg sorg ni,dh melangkah ke alam lain..iaitu 'pertunangan'
kenangn di waktu itu kembali berlegar di ruang fikiranku..:)

tahniah wahai sahabat..
aku gembira untukmu..smoga mndapat kebhgiaan dunia akhirat bersama teman seperjuangn...iaitu abg nik!insyallah..:)
bila melangkah ke alam seterusnya,dont forget me!
maafkan ku shabt sebab keadaan xmngizinkan aku berada di gua musang pada raya kedua..
wlupun undangn kali ni,aku xdpat p,insyallah pluang tu akan ada bila tiba masanya..:)
insyallah..

enjoy dis pic!!aku dh mntak kebnaran tuan empunya nak abadikan pasal beliau dan gmbar2 beliau dlm belog buruk aku,so tatapan kalian adalah HALAL!sbb aku xcurik..hehe..


gubahan yg cntik..:)


my pretties frend!..she is very prettu rite?hehe


n dis is gmbor beliau dgn encik tunang!smoga kalian gmbira n bhgia selalu..
itu adalah doaku..:)

okkey!itu saja gmbar ya!mne blh lebh2!hehe
ni pun tercurik!oppss...dh mntak permision la..hehe
sekian!!

this entry is special about my bestfrend
sory2 jgn marah,terharu je boleyyhh!hehe
ps:pnggunaan tulisan wrna merah adalah untuk mnyerlahkan lagik tema hari pertungan..hehe..:P

Read more...

Sunday, November 6, 2011

LOVE...

assalamualaikum
LOVE is not something to spell or anything else
but
LOVE is something to feel from the bottom of heart!



and i want u know that i LOVE u so much forever!:)
^_^

Read more...

Saturday, November 5, 2011

forgiveness is priceless!

assalamualaikum
forgiveness?
the thing is very priceless!!



when we forgive someone,its not mean we are wrong
and the other person is right!
^_^

Read more...

Thursday, November 3, 2011

wordless thursday!!


assalamualaikum
once we failed,its not mean forever we failed!!
so,we can set another dream and try to achieve it!



good luck and all da best!
^_^

Read more...

Wednesday, November 2, 2011

wordless Wednesday!!!

assalamualaikum...
"the best thing in life is finding someone who knows all your mistakes and weaknesses,and still thinks you're completely amazing!!"
I think I've met someone who can accept all my weaknesses and mistakes but he still think i am the perfect and special in his heart!!





a million thanks to him for everything!!
sarang haeyo!!♥♥♥
^_^

Read more...

Masa Untuk Membalas Tag

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
tadi aku telah di tag oleh kak salina aka teratak hati
1st time aku di tag sjak berbloging ni..hehe
sdikit penghrgaan dr aku buat beliau!:)

Syarat-syarat Tag ni:

1. You must post these rules
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
6. No tag backs.
7. No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you're reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people.


11 Perkara Tentang Aku:

1.namaku norhasanah,org slalu pnggil aku anah..kira tula nma mnja aku wlupun nampak ganas..hehe
2.aku seorg yg mudah marah,namun sgt mudah sejuk
3.aku suka sgt berkwan dan tmbah kwn..bila aku dh berkwan,aku akn syg kwan aku smpai bila2
4.sgt setia pada yg satu dan aku xpernah curang(sbb ni 1st time kapel) tp niat nak curang mmg xde!
5.aku senang tuk memaafkan sbb perkara itu adalah di tuntut n sgt mulia di sisi ALLAH:)
6.ohh,lupe,aku anak ketiga drpda 6beradik(api)
7.aku memulakan pengajianku di prasekolah gemang,sk gemang,s.m ismail petra dan sterusnya di uitm perak
8.seorang yg peramah dan blh mnjadi pendengar yg baik
9.mampu memberikan nasihat yg bernas kpada kwn2 terutamanya mslah cnta wlupun mase tu aku sndri belum pernah bercinta dan aku telah diberikan dua gelaran iaitu "doktor falsafah" dan "doktor cinta"..insyallah akn mnjdi doktor suatu hari nnti --"doktor bangunan"
10.selalu melindungi org yg di tindas dan di buli sbb xsggup nak tgok..terutamnya pmpuan..
11.pentingkan org lain yg aku sygi sbelum diri sndiri--sbb aku hampir di langgr semasa aku mahu melindungi famili aku smasa mlintas jln..kononya aku berbadan batu mcm fantastic four!!


11 Soalan daripada teratak hati
1. Pandangan anda tentang diri aku setakat yang anda kenal?
-baik dan nampak mudah mesra:)
2. Blog aku ni best tak?
-best..boleh di baca bebila sje..:)
3. Entry blog aku ni boring tak?
-x..sbb kisah2 semasa di tulis..:)
4. Ada cadangan untuk penambahbaikan blog aku?
-xperlu sbb sy rase dh cukup cntik dah..:)
5. Kenapa anda berblogging?
-isi masa lapang dan blh di jadikan diari on9
6. Suka makan kampung2 ke, seafood ke, western?
-ofkos mkanan kmpung feveret sy!:)
7. Warna kesukaan?
-pink,biru muda,ungu dan hijau muda
8. Impian yang nak pastikan tercapai?
-blaja ke peringkat yg lebh tinggi dan mndapt krja yg baik..
9. Suka memasak ke makan kat kedai?
-masak sbb blh tmbah pngalamn dan blh bg org len mkn maskan kita..hek8
10. Anda mata duitan tak?
-x..sbb buat apa nak duit org?lbh baik berusaha dptkan duit sndiri:)
11. Siapa orang yang anda kagumi?
-kluarga dan org yg sy syg yg mmpu memberikan conth terbaik


11 Soalan untuk mereka yang aku tag:
1.macam mane pndangn korang semua terhadap aku?
2.mcm mne korang tgok blog aku ni?serabut x?
3.korang sudi tak berkawan ngn aku?aku suka tambh kwn..hehe
4.korang ada cdangan tak tuk improve blog aku ni?
5.korang rase korang kwn yg baik x?
6.sepanjang kamu hidup,siapa org yg paling kamu bangga?
7.antara blog ngan fcbook,mane yg korang slalu bukak?
8.apa tindakan korang kalau kwn korang cube mngorat pakwe korang?
9.korang tinggal kat ngeri mana buat masa skrg?
10.korang tahu apa itu erti cinta?
11.korang sebenarnya ikhlas ke x blas tag aku ni?hehe


11 Orang yang aku nak tag,(jangan marah ye..hehe)
1.dila alfadila
2.farhana
3.emas putih
4.zurie
5.fatin
6.dila azhar
7.pia
8.yat noty
9.husna
10.najwa qistina
11.suhaida

okla..dah siap sesi membalas tag ni..tag dari teratak hati ini aku angp sbgai pengerat silaturahim antra blogger..so hrp org yg aku tag pun akn mnganggp bnda yg same..dunt marah2 k..hapy slalooo..:)
sekian~~

Read more...

Tuesday, November 1, 2011

confidence!!!

assalamualaikum and salam sejahtera
confidence is the most important thing for us to do anythings
when we confident in doing something,we no more scared
^_^

up ur confidence and always smile
becoz everything else will work itself out smoothly!!
^_^

Read more...