my sayang!

tinggalkan link disini lepas follow :)

Friday, September 30, 2011

perasaan bila bercinta

assalamualaikum semua
dah lama akuh xhupdate blog nih..
busy dengan hape pun aku xtau lah!hehe
*bz ke mls nak mnulis sbnarnya?xpun xde mood!haish!
xpelah..hope korang sume hapy lah dgn khidupan seharian:)

malam ni,aku tdo lwat lg,bkn smata2 nak hupdate blog ku yg buruk ni,tapii
mata masih payah utkku lelapkan!aduish!
mlm ni aku nak tulis entri berkaitan dgn cinta..aduss..cinta oh cinta!
korang pernah bercinta?yg pernah bercinta tu,mcm mna perasaan korang dlm tempoh percintaan?
gmbira?sedih?geram?terasa di syangi?kecewa?sakit hati?
yg mana satu?xpun hambik korang kesemua skali!aha


ok,bg yg pernah bercinta,sudah pasti anda:
1.TERASA DISAYANGI
-wah!mmg la beb!setiap mase je die ada ngan kita.apa yg kita nak,msti je dia akan usaha tuk tunaikan. dia jugak slalu je ambil brat pasal diri kita. slalu je bertanyakan keadaan kita,mkn mnum kita n so on!wah!mmg indah perasaan mcm ni..setiap kali ada masalah,si dia yg akan muncul..:)

2.GEMBIRA
-bila bercinta ni,hati rase riang,dunia seolah2 milik kita!ya,aku pasti,setiap pasngn bercinta akan merasai perasaan ini.setiap kali besday kita,pasti si dia akn bg adiah tuk kita.xmahal,murah pun dh mmpu mmbuatkan kita gmbira:)

3.SEDIH
-perasaan yg ni pun,of cos korang pun pernah rasa jugak kn dlm tempoh bercinta tu..sedih dlm bercinta ade dua jenis sedih..iaitu korang akan berasa sedih bila die d timpa kesusahan atau apa pun yg mnyebabkan si dia sedih.. dan satu jenis lagi ialah,korang mesti akn rasa sedih bila si dia yg buat korang sedih..etc:si dia mrh korang,putuskan hbgan korang dll..:(



4.GERAM
-alamak korang,pernah x korang rase perasaan mcm ni time korng bercintan tu?msti pernah kan?mgkin xsemua kapel la yg rase mcm ni..tp ssetngah kapel,mmg akn rasa mcm ni..hurm,ape yg mnyebabkan korang geram tu?mungkin sebb si dia buat derk je kat korang,mgkin jugak si dia mcm xreti sgt layan korg..so,terbit la perasaan geram ni dlm diri korang..

5.KECEWA
-kecewa?mmg hati rase mcm nak luruh la klu saat kcewa ni.kecewa sebab si dia yg tidak mengendahkan kita,dan xambik peduli pasal kita..sedangkan kita kapel utk disayangi..ada jugak,sebab pasangn xmampu memberikan apa yg kita nak,kita jd kecewa!ha,yg ni yg di amalkan sgt ya?kesian la kat si dia tambah2 lg klu kita tu jenis yg selalu je mntak pape dr psngan!pantang jumpa tu nak,jmpa ni,nak..pening kepala jugakkk la

6.SAKIT HATI
-wow!sakit hati!mmg la rase mcam nak tumbuk2 dinding je kan?!hehe..sakit hati ni slalu nya terjadi sebab kita xpuas hati dengan pasngn..serba serbi pasangn buat,tak kena..pasangn pun satu,tlg la fahani kita seadaanya kan?klu benda ringan mcm yg nak vdeo call ke,chtang2 or komen2 kat fb tu,buat jela ek..sbb klu xchtng or buat bnda tu semua dgn pasngn,dgn sape lg nak buat..ye tak?aduishhh..hehe

7.C.E.M.B.U.R.U
-cemburu tanda syg!ya betol..tp kalau terlampau cmburu?apa yg akan jd?ha,bahaya!so,kita boleh ada cmburu,tp berpada-padalah..:)..insyallah xlari gunung di kjor!

ps:stakat ni jela yg aku mampu listkan..yg len,korang rasailah sendiri..hehe

^_^


0 37 ribu doakan hasanah kurus dan bahagia!: