my sayang!

tinggalkan link disini lepas follow :)

Sunday, October 23, 2011

bunga oh bunga..

assalamualaikum...
dan salam sejahtera.
buat semua pembaca dan blogger sekalian:)
semua mesti sibuk dengan aktiviti masing2 kan?
ok!do ur own!and have fun..
^_^

hari ni aku nak bercerita pasal 'bunga'
bunga bukan sebarang bunga yg aku nak ceritakan
sebut je pasal bunga,mesti korang akn terbayangkan bunga indah yg disedut madunya dgn lebah dan di hingapi rama2 yg cntik kan?:)
hehe,bukan itu yg aku nak citer..



oklah..'bunga'
yg aku mksdkan adalah name manje yg di berikan special tuk kera a.k.a monyet aku!haha..aku mula2 dngar,mmg terkjut dan ase kelakar!
tapi begitulah hakikatnya..ianya peninggalan arwah datuk aku.
dan pastinya arwah lah yg memberikan nama itu untuknya
hehe..sejarah pemberian nama tuk 'bunga' tidak aku ketahui
dan kenapa nama 'bunga' dipilih juga aku tidak tahu
apakah keistimewaannya?biarlah rahsia..haha
okehh!!bukan nak ckp pasal ni..tapi...



nak citer,pasal 'bunga' yg mampu n makan apa shja yg diberikan untuknya
*mmg xbnyak songeh!dan tahu bersyukur..xmcm sesetngah manusia!hehe.mkn pun memilih!
okeyy,pagi td aku bg 'bunga' kueh tepung bungkus dan snek coklat!!
haha..maju x 'bunga' tu?siap mkn snek lagik!
lpas aku bg dia mknan tu sume,dia mcm slalu la,angkt2 kening tnda tgur aku!
n aku?angkat tgan n say hai!haha..ok per!berkomunikasi ngan monyet!
binatang kdg2 lebih mulia dr mnusia..percya x?tgk cth kes buang bayi..stuju?



ok..berbalik pada si 'bunga',lpas kami 'bertegur sapa' die pun makan..
mula2 dia pegang tepung bungkus,then ambik snek lalu koyakkan plastik..
dia makn snek dlu..mmg mcm bndar la kau 'bunga'..
haha..dalm masa die makn tu,mmg aku tersengih sorg je..tgok glagat dia mmg lucu..
okeyy..itu saje yg aku nak citerr..perkara lucu yg mncuit hati aku..hehe
^_^
sekian
thanks for reading!

2 37 ribu doakan hasanah kurus dan bahagia!:

izzONE October 24, 2011 at 2:45 AM  

kalu sy g kt bunga nk ckp hai..agak2 die layan x?xkekoh org ke?hehehe

anahwan October 25, 2011 at 1:41 PM  

hehe..xkekoh la..bunga tu betina..so dia akn ngorat awk!hek8..