my sayang!

tinggalkan link disini lepas follow :)

Wednesday, October 5, 2011

cek hp korang ori ke x!!:P

assalamualaikum dan salam sejahtera
bauat pembaca yg aku sayangi!!cewwah!
aku boring la mlm ni.ape aktivti korang sume?
mlm masih muda kan,xkan dah nak tidur kot..hehe:)

oklah.mlm ni aku just nak share ngan korang mcm mana nak cek hap korg ori ke x?
ha,boleh la orang cuba2..:))

sila lah type kat handfon *#06#
then akan keluar IMEI [ International Mobile Equipment Identity]
semak nombor IMEI handphone korang di kedudukan 7 dan 8
... contoh : 358671017470473...
... kedudukan ke 7 dan 8 ialah ******01*******

utk semak ori ke x handfon tu...let's check it out:
02 or 20 : dari China = LOW QUALITY
08 or 80: dari Germany = FAIR QUALITY
01 or 10: dari Finland = VERY GOOD
00 or 03 or 04: dari kilang asal handphone = BEST MOBILE QUALITY
13 : dari azerbaijan =VERY BAD QUALITY & DANGEROUS FOR HEALTH




hehe..macam mana dengan hp korang?!
hope ori lah ya..
^.^
sekian


0 37 ribu doakan hasanah kurus dan bahagia!: